Aktiviteter

KONTAKTEN - BILLUND KOMMUNE

... en del af Dansk Flygtningehjælp

Hvad tilbyder vi i Kontakten?

 

 

Åbent alle hverdage

Vores daglige leder sikrer, at Kontakten er åben alle hverdage fra kl. 14.00-18.00 samt efter aftale. Her kan alle vore brugere komme og få en snak eller deltage i en af nedenstående aktiviteter. De faste åbningstider betyder, at man ikke behøver lave en aftale, og at man altid ved, hvornår man kan få hjælp og støtte.

 

Lektiehjælp

Kontaktens frivillige hjælper både børn og voksne (inkl. VUC- og gymnasieelever) med at lave lektier, og i den forbindelse lære om danske forhold. Aktiviteten skal medvirke til, at vore brugere får bedre forudsætninger for at gennemføre en uddannelse.

 

Vejledning i udfyldelse af blanketter

De frivillige hjælper med at udfylde diverse blanketter, herunder:

 • Ansøgninger om pas
 • Forlængelse af opholdstilladelse
 • Familiesammenføring
 • Boligstøtte
 • Kommunal hjælp

Aktiviteten medvirker til, at vore brugere lærer at udfylde blanketter og får den støtte, de har ret til, så de kan klare sig økonimisk. Derved får de også bedre mulighed for familiesammenføring (gennem korrekt udfyldte ansøgninger). Når det lykkes, forbedres deres livssituation ofte markant. Samtidig lærer de, hvordan man gebærder sig i det offentlige system.


Åben rådgivning på Kontakten
Billund Kommune og Kontakten starter et nyt samarbejde efter sommerferien 2019.
Cirka hver 2. torsdag kommer Anne Larsen på Kontakten for at tilbyde åben rådgivning. Anne er ansat ved rådhusets arbejdsmarkedsafdeling, med særligt fokus på integration. Har man spørgsmål, som Anne kan hjælpe med, kan man bare kigge ind mellem kl. 15 og 17.
Første gang, Anne har åben rådgivning på Kontakten, er torsdag d. 15. august. Derefter kommer hun torsdag d. 12. september, torsdag d. 26. september, torsdag d. 10. oktober og så videre; altså hver 14. dag i ulige uger.

 

Netværksfamilier

Frivillige netværksfamilier bliver matchet med en enkelt flygtning eller en flygtningefamilie. De fungerer som en venskabsfamilie og hjælper med stort og småt, og laver sociale ting sammen. Aktiviteten bidrager til at forebygge og afhjælpe...

 • ensomhed og isolation,
 • fremmedgørelse fra det danske samfund,
 • manglende eller utilstrækkelige danskkundskaber,
 • arbejdsløshed.

Netværksfamilierne...

 • hjælper med mange forskellige ting,
 • udgør et socialt netværk,
 • fungerer ofte som bro ind i det danske samfund.

Hvis man som nytilkommen ønsker at blive tilknyttet en netværksfamilie, kan der risikere at gå lidt tid, for vi skal først finde en familie, der er parat til at påtage sig opgaven.

 

Kvindeklubben

Kvindeklubben er en nydansk/dansk gruppe, der er åben for alle nationaliteter, men ikke for mænd. Kvindeklubben mødes cirka en gang om måneden. Målet er at tilbyde kvinderne socialt samvær med andre kvinder udenfor hjemmet. Derved skabes der et netværk. På gruppens samlinger arbejdes der med sprog- og kulturforståelse. Aktiviteterne omfatter udflugter, madlavningsaftener, hyggeaftener og andre kulturelle aktiviteter. Hvis du vil tilknyttes Kvindeklubben, bedes du kontakte Kontakten. Læs mere om Kvindegruppen her: Kvindegruppens side.